Как удалить следы от скотча на машине Назад

Как удалить следы от скотча на машине

Как убрать скотч, не поцарапав ЛКП автомобиля

У статті зібрані найпопулярніші методи боротьби зі скотчем на кузові авто. Адже важливо прибрати скотч, не подряпавши ЛКП автомобіля. 

Є кілька методів, за допомогою яких можна очистити сліди від липкої стрічки або наклейок. Деякі впораються з цим завданням швидше, а десь потрібно докласти більше зусиль. Адже плями бувають різні - застарілі, свіжі, великі, маленькі. До речі, вони можуть бути після видалення якихось значків, наклейок, знаків таксі, молдингів або вітровиків. Але головне в цій справі - не перестаратися, щоб не пошкодити поверхню, з якої ви знімаєте залишки липкої стрічки.

Отже, до ефективних засобів можна віднести:

  • Побутову хімію
  • Метод нагріву
  • WD-40
  • Соняшникову олія
  • Розчин кислоти
  • Шкільна гумка
  • Спирт
  • Розчинники
  • Спеціальні засоби для видалення клею

Методи зняти наклейку

Побутова хімія

Може допомогти в тому випадку, якщо слід свіжий. Це може бути рідкий засіб для миття посуду або вікон. Нанесіть на пляму, зачекайте, щоб добре увібралося. Але сильно не тріть. Взагалі, не використовуйте будь-які жорсткі губки або ганчірки. Ними теж можна пошкодити покриття машини. Для цих цілей краще взяти мікрофібру, вона м'яка і не буде дряпати кузов. Для кращого ефекту, засіб можна нанести не тільки на кузов, але і на саму ганчірочку. Мінуси цього методу - він допомагає не у всіх випадках. 

До речі, коли будете брати якийсь засіб зі свого домашнього арсеналу, головне, що він не містив жодних абразивів. Інакше ви ризикуєте неабияк подряпати поверхню.

Метод нагріву

Доволі дієвий метод, тому що допоможе забрати клей практично з будь-якої поверхні. Досить буде звичайного фена для сушіння волосся з хорошою потужістю. Струмінь гарячого повітря направляйте на потрібне місце. Вам ще знадобиться звичайна пластикова банківська картка. Нею ви зможете відразу зчищати розігрітий клей. Ніж або інші металеві предмети не використовуйте, так ви точно подряпаєте поверхню.

Фен і наклейка на машині

Після того, як ви так знімете клей, може залишитися невелика шорсткість. Остаточно надати гладкість поверхні ви зможете вищеописаним методом - засобом для миття посуду, або засобом для зняття лаку, що не містить ацетон. 

Зняття наклейки з машини

WD-40

Усім відома "ведешка". Чудо-засіб, який виручав не одного водія в різних ситуаціях. І тут вона теж допоможе. Засіб добре послабить клей, а залишки можна видалити за допомогою мила і чистої тканини. Буває так, що засіб потрібно нанести кілька разів. Але не перестарайтеся. Після таких очисних процедур обов'язково потрібно помити поверхню, яка оброблялася. По-перше, WD-40 - все таки агресивна речовина, залишки потрібно прибрати. По-друге - вона залишить жирні плями, до яких може липнути пил і т.д. Звідси суворе правило - слідом за очищенням потрібна хороша мийка.

ВД 40

Олія

Мається на увазі звичайну соняшникову олію. Ефективність цього методу залежить від "старості" плями. Намочіть олією ватний диск або ганчірочку і прикладіть до потрібного місця. Добре втирайте масло в клей. Для кращого ефекту олію можна нагріти. Через деякий час клей можна прибрати. Такий метод також підійде для скляної, пластикової поверхні. Мій колега Євген таким чином прибрав липку пляму від наклейки на пластку. 

Кислота

Оцтова кислота добре діє на забруднення такого роду. І нею складно пошкодити фарбу на машині, а це важливо. Розведіть звичайний столовий оцет 1:1. Намочіть ним гарненько пляму. Дайте постояти хвилин 30-40. Час від часу промокуйте липке місце. Прибрати скотч можна пластиковою карткою.

Шкільна гумка

Цей спосіб може зайняти більше часу, ніж інші. Радимо застосовувати гумку, якщо пляма невелика, інакше доведеться терти дуже довго. Але вдасться без шкоди для лакофарбового покриття позбутися залишків скотчу та слідів клею.

Альтернативою гумки може служити гумова насадка, яку встановлюють на шуруповерт або дриль. Якщо у вас така є - можете скористатися. Але робіть це без натиску, інакше є ризик пошкодити лакофарбове покриття. Метод швидкий і ефективний, тому з його допомогою можна видаляти старі сліди скотча, які сильно в'їлися в кузов.

Спирт

За допомогою спирту ви теж можете видалити залишки скотча з кузова, скла або пластику. Він добре розчиняє компоненти клейової стрічки. Втім, як і рідина для зняття лаку. 

Розчинники

Зазвичай для таких цілей використовують керосин, очищений бензин або Уайт-спірит. Але з усіма розчинниками потрібно бути дуже обережним. Вони можуть пошкодити деякі види синтетичних матеріалів. Також залишити матові плями на ЛКП авто. Працюйте з цими речовинами в рукавичках і на свіжому повітрі. Щоб зрозуміти чи підійде такий метод вам, спробуйте його використовувати десь на маленькій ділянці в непомітному місці. Якщо все добре - сміливо очищуйте всю поверхню. Після процедури рекомендується помити машину спеціальним автошампунем.

Спеціальні засоби

Є спеціальні засоби, які називаються: "Антиклей", "Засіб для видалення наклейок", "Антискоч". Але їх доведеться купувати, на відміну від інших підручних засобів, описаних вище. В складі цих спеціальних засобіі немає розчинників. В основному - вода, сіль, кислота, спирт, ПАР. 

Якщо ви вже вивели всі плями, і ваше авто сяє чистотою, саме час його доукомплектувати всім необхідним. Друзі, наш маркетплейс Запчастини RIA пропонує потрібні і корисні автотовари, такі як:

Ми працюємо тільки з перевіреними виробниками і гарантуємо 100% сумісність товару з обраним авто.

Сподіваємось, стаття вам сподобалась. Ставте "лайк"і діліться статтею з друзями. Підписуйтесь на email-розсилку від Запчастини RIA.

З побажаннями гарної дороги, Запчастини RIA